[VIDEO] Vnitřní útočiště – jednoduchá meditace, která zbaví vaši mysl starostí a přepne ji do stavu klidu a pohody

Hledáte způsob, jak ulevit své přetížené mysli od starostí, obav a stresu v této nejisté době? Vyzkoušejte jednoduché cvičení, které vám umožní 

  • ukotvit svou mysl v těle, 
  • vnímat, jak se ve svém těle cítíte,
  • zklidnit podrážděnou nervovou soustavu,
  • navodit stav uvolnění, bezpečí a pohody, který se rozšíří ve vašem těle, zklidní a vyrovná vaši energii a přenese se i do vaší mysli.

Možná jste si všimli, že je vaše mysl v současné době daleko více rozrušená než obvykle. Neustálý příliv zneklidňujících zpráv souvisejících se šířením epidemie koronaviru, omezená možnost pohybu a kontaktu s druhými lidmi a obavy o budoucnost velmi silně působí na vaši mysl a neustále ji zaměstnávají. Vaše mysl tak může být přetížená obrovským množstvím problémů, které se snaží vyřešit. Nakonec to přestane zvládat a utrhne se ze řetězu. Neustále se v ní dokola honí záplava myšlenek a nepříjemných scénářů, která se nedá nijak vypnout. Vaše mysl je natolik rozrušená, že vám nedovolí být v klidu, uvolnit se, spočinout, často ani usnout a nerušeně spát.

Jestli to tak máte, je následující praxe pro vás ideální.

Jak tato praxe funguje:

Jedním z možných řešení je poskytnout své úzkostné, rozrušené mysli kotvu tím, že ji zaměříte dovnitř do těla. Začnete si uvědomovat jednotlivé části těla a to, co v nich cítíte. Vaše mysl se tím ze stavu přemýšlení přepne do stavu cítění a vnímání. V okamžiku, kdy se to podaří, nabídnete své mysli příjemnou představu nebo vzpomínku, díky níž se ve vašem těle rozšíří pocit klidu, spočinutí a pohody. V okamžiku, kdy se tělo uvolní, cítí se pohodlně a zklidní se, vyrovná se také proudění energie v těle a mysl se ze stavu neklidu a neustálé ostražitosti přeladí do klidného, vyrovnaného, spokojeného módu.

Jak zacházet s touto praxí:

Je-li vaše mysl v této době přehnaně rozrušená a naplněná úzkostí a obavami, bylo by pro vás prospěšné, abyste tuto praxi prováděli pravidelně, zpočátku klidně každou hodinu. Můžete si za tím účelem nastavit připomínku ve svém telefonu. Naučte se ji používat jako lék pro svou mysl, který budete užívat pravidelně a zmenšíte díky tomu svou úzkost, napětí a stres dnešních dní. Až se praxi naučíte, zvládnete ji udělat během pár minut.

Odkaz pro stažení videa najdete na https://vimeo.com/401355495/9d15830384.

Pokud budete mít chuť zacvičit si i další čchi-kungové praxe a přivést do svého života více klidu a pohody, vyzkoušejte naše 3 Orlí lekce čchi-kungu zdarma nebo si objednejte online kurz pro začátečníky, díky kterému se základy našeho stylu čchi-kung hravě naučíte.

Moc vám za celý tým instruktorů čchi-kung Orel v hnízdě držíme palce a těšíme se s vámi na viděnou, až to bude možné!

Alice a Pavel

Komentáře